Så lyfter du försäljningen med Google Adwords

Antalet googlingar ökar lavinartat. Om du vill rikta de relevanta delarna av dessa trafikströmmar till din butik är det hög tid att du lär dig Google Adwords. Här är grunderna för en lönsam annonsering på Google.
Text: Mikael Sydner
Annons:

Fakta/Michael Wahlgren

Grundare av Pineberry som är experter på sökmotoroptimering och sökordsannonsering på Google samt Facebook-annonsering. Har jobbat med Google-marknadsföring de senaste tolv åren. Innan han grundade Pineberry 2007 jobbade han hos Avanza och Bwin. Är även föreläsare och leder Sökpodden.

Drygt 50 miljoner – så många googlingar görs det i Sverige per dag. Och det blir fler.

– Vi googlar hela tiden och mer eller mindre inför alla köpbeslut. Att inte ta vara på det är att slänga bort enorma möjligheter, säger Michael Wahlgren, grundare av Pineberry och medförfattare av boken ”Bygg en pengamaskin – Google Adwords för alla”.

Grundtanken är enkel: Genom att annonsera med Adwords kan du nå dina potentiella kunder i precis det ögonblick som de söker efter att köpa det du har att erbjuda. Det fina i kråksången är att du bara betalar för det som leder till ett klick.

– För en e-handlare är annonser på Google bland det mest konstadeffektiva man kan göra för att locka folk till butiken, säger Michael Wahlgren.

Faktum är att Googe Adwords i dag är grundbulten för många e-handlares marknadsföring – medan traditionella medier är av kompletterande karaktär.

– Det är inte så många år sedan som sökmarknadsföring och Adwords mest var en marginell krydda till det traditionella. Det har svängt fort, säger Michael Wahlgren.

Frågan är om du kan och ska sköta allt i Google Adwords på egen hand.

– Om man har intresse och tid så kan man absolut det. Men som generell regel, och om du dessutom lägger en hel del pengar på det, bör du anlita konsulter – framför allt om du vill att det ska bli så bra som möjligt i slutändan.

Oavsett hur du gör – här är sakerna du måste ha koll på om du ska lyckas med din digitala marknadsföring:

Läs alla artiklar gratis

  • Tillgång till hela Market Premium i 7 dagar
  • Inga kostnader eller dolda villkor

Du får Market Premium gratis i 7 dagar! Köp Market Premium

Full tillgång till Market premium i tre månader
7990kr ex. moms
Lösenordet måste vara minst 6 tecken långt
{{message}}
{{error}}
Genom att skicka in formuläret godkänner du våra villkor

Tack för att du har registrerat dig på Market Premium!

Nu kommer du åt allt innehåll på market.se.
Du hittar mycket nyttigt innehåll under flikarna Data, Analys och Sälj mer, som är unikt för Premium.

Ditt konto har skapats med följande uppgifter:

Användarnamn: {{ fd.mail }}
Lösenord: Lösenordet du valde vid registreringen.

Samma ämne:
Loading...