torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Trender

Svenskarna handlade sexleksaker i värmen: ”Pigga upp tillvaron lite”

Publicerad: 21 augusti 2020, 05:15

Foto: Shutterstock

Köp av smycken och accessoarer har ökat under sommarmånaderna. Det visar Klarnas nya rapport över svenskarnas shoppingvanor online. I juli ökade intresset för erotiska produkter mest.

Ämnen i artikeln:

Konsumentbeteende

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Jämfört med årets första fem månader är det tydligt att köp av smycken och accessoarer som klockor, väskor och solglasögon har ökat under sommarmånaderna, säger Viveka Söderbäck, expert på konsumentbeteende hos Klarna.

Svenskarna köpte även mycket saker till hemmet samt sport och fritidsartiklar.

– Med tanke på att många svenskar troligtvis kunnat röra sig med pengar som annars hade använts på resor är det kanske inte så konstigt att fler passar på att unna sig något för att pigga upp tillvaron lite. Det kan också vara orsaken till att försäljningen av erotiska produkter fick ett rejält uppsving under juli månad, säger Viveka Söderbäck.

Inköpsvanorna skiljer sig också åt demografiskt, visar Klarnas statistik.

– Under sommarmånaderna har det varit tydligt att mode har stått högt i kurs i de folktätaste länen, runt storstäderna Göteborg, Malmö och Stockholm. Samtidigt har det främst handlats utrustning till bilen, hemmet och trädgård i många delar av landet. Sport och fritidsutrustning har varit mest populärt i län med många naturattraktioner, exempelvis fjällvandring i landets norra delar, säger Vivecka Söderbäck.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev