lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Trender

Svag uppgång från historiskt låg nivå – ökade utgifter och minskad försäljning hos många e-handlare

Publicerad: 16 augusti 2022, 13:05

”Omvärldssituationen slår olika hårt mot olika segment” säger Evelina Galli på Pricerunner.

Pricerunners e-handelsindex vänder svagt uppåt, från en rekordlåg nivå. Nästan var fjärde e-handlare har under det gångna kvartalet sett en märkbar förändring i vilka produkter kunder köper.

Ämnen i artikeln:

Pricerunner

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


E-handelsindex för andra kvartalet bygger på 77 intervjuer med svenska e-handlare, som gjorts under juni 2022. Trenden vänder uppåt, från 52,15 under första kvartalet 2022 till 52,77. För ett år sedan var index 61,46. 

61 procent av de tillfrågade e-handlarna har drabbats av ökade utgifter under andra kvartalet, och över hälften har behövt höja priset på sina produkter. 

Nästan hälften av e-handlarna har upplevt minskad försäljning, och en tredjedel svarar att den genomsnittliga kundkorgen minskat under andra kvartalet. 

– Utöver de ökande energipriserna som påverkar fraktkostnaderna, har man fått se över alternativa rutter då många många tågtransporter från Asien genom Ryssland. Det har lett till att man nu i stället fått överväga långsammare båttransport eller dyrare frakt med flyg, säger Evelina Galli, teknik- och konsumentexpert på Pricerunner, i ett pressmeddelande. 

LÄS MER: Nya vd:n om trenden i sporthandeln: ”Naturligt att e-handeln dämpats” 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev