Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Trender

Lista: Här är de 15 mest lästa artiklarna på Market.se under våren

Publicerad: 3 juli 2020, 10:29

Foto: Pontus Edman

Antalet sidvisningar fortsatte att öka på Market.se under våren, där många var intresserade av att läsa mer om coronapandemins påverkan på handeln. ”Den har skakat om handelns strukturer”, säger Markets tillförordnade chefredaktör Pontus Edman.


Market.se fortsätter att vara en viktig nyhetskälla för detaljhandeln.

Sajten hade nästan 2,5 miljoner sidvisningar totalt sett 1 januari–30 juni, vilket är drygt 200 000 mer än motsvarande period i fjol.

– Det är väldigt roligt med tanke på att vi har vågat ta betalt för fler artiklar nu än vid samma period förra året. Därför hade vi också kalkylerat med en minskad trafik. Självklart är det en coronaeffekt, men det visar återigen att Market är en viktig informationskanal för branschen, säger Pontus Edman.

Intresset för coronapandemin och dess effekter på handeln märks av på listan över de 15 mest lästa artiklarna på Market.se under våren.

– Corona har under våren delat handeln. För några har pandemin haft en positiv effekt på siffrorna medan andra kämpar med extrema försäljningstapp. Oavsett vilken sida man är på så har det varit en annorlunda vår som krävt väldigt mycket energi. Pandemin har skakat om handelns strukturer och förändrat den i grunderna. Att dessa negativa rubriker får stor uppmärksamhet är därför inget konstigt, säger Pontus Edman.

Han tror inte att faran är över än.

– Jag tror tyvärr att det kommer att se ungefär likadant ut när vi summerar året om sex månader. Men då att fler aktörer har tvingats att duka under.

Mest läst var ändå en nyhet utan koppling till coronasituationen, den om att Åhléns bestämt sig för att stänga sitt varuhus i Ystad.

– Åhléns är en väldigt klassisk aktör och intresset sträcker sig långt utanför den innersta branschkretsen. Många privatpersoner har också intresse i vad som händer med Åhléns. Att de här artiklarna får stor spridning i sociala medier är därför inte förvånande, säger Pontus Edman.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:


Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev