torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Trender

Kondomens comeback inför midsommar: ”Det märks att samhället öppnats upp”

Publicerad: 23 juni 2021, 06:33

Sill, potatis, gräddfil myggmedel och kondomer är storsäljare inför midsommar, visar siffror från Mathem och Kronans Apotek.

Färskpotatis, gräddfil, vätskeersättning och kondomer. Det är storsäljare hos Mathem och Kronans Apotek inför stundande storhelg. ”Det märks att samhället öppnats upp allt mer”, säger Johan Gertell, affärsutvecklingschef för Mathem.

Ämnen i artikeln:

MathemKronans Apotek

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Mathems kunder kan numera även beställa från Kronans Apotek, utan att lämna e-handlarens nätbutik.  

Försäljningsstatistik från aktörerna visar att många svenskar slår på stort inför årets midsommarfirande. 

 – Det märks att samhället öppnats upp allt mer och att optimismen börjat återvända. Den smittar av sig på försäljningen, inte bara på mat utan även på övriga produkter i vårt sortiment, säger Johan Gertell i en kommentar. 

Just maten är viktigt under midsommarfirandet. Bara under de första fjorton dagarna i juni sålde Mathem drygt 10 000 burkar sill, 20 000 kilo färskpotatis och 4 000 liter gräddfil. 

Efter en dipp i fjol har efterfrågan på kondomer ökat igen. Under de två första veckorna i juni sålde kedjan 3 000 förpackningar, en ökning med 26 procent. Försäljningen var också högre än 2019. 

Många köper vätskeersättning i värmen Försäljningen ökade med 50 procent 1-14 juni jämfört med samma period i fjol. 24 000 förpackningar såldes. 

Myggmedel är annat som sålt bra. Kronans apotek sålde 30 00 förpackningar under de två första veckorna i juni, en ökning med 61 procent från i fjol. 

– Myggor är en ovälkommen gäst på midsommarfesten som svenskarna verkar göra allt i sin makt för att stoppa. I synnerhet i landets mellersta delar där vår försäljning av insektsmedel har ökat med över det dubbla i år, säger affärsutvecklingschef Charlotte Stenbeck. 

E-handlaren räknar med högtryck onsdag och torsdag. 

Förra året sålde Mathem 10 000 liter jordgubbar och 28 000 burkar sill de sista fyra dagarna innan helgen. 

I år kan Mathems kunder även beställa ur Kronans Apoteks sortiment. Hon apotekskedjan är bland annat vätskeersättning och kondomer storsäljare. 

LÄS MER: Nu kan Mathems kunder handla medicin från Kronans Apotek – utan att klicka sig vidare

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev