Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Trender

Fyra av tio svenskar har handlat mat online under pandemin – så många tänker fortsätta

Publicerad: 30 augusti 2021, 05:18

Coops onlinehandel har haft en stark tillväxt under pandemin, berättar den digitala chefen.

Foto: Pressbild

Drygt fyra av tio svenskar har handlat mat online under pandemin. En majoritet planerar att fortsätta med det visar en ny undersökning.


Ämnen i artikeln:

Coop Sverige

39 procent av svenskarna har handlat mat på nätet sedan pandemins utbrott. Det visar en undersökning som Demoskop gjort på uppdrag av Coop. 

Av dem tror en majoritet, 68 procent, att de kommer att fortsätta med det även när samhället går tillbaka till mer av ett normalläge. 

– Vår onlinehandel har växt urstarkt den senaste tiden och fortsätter att växa. Nu planerar vi för ett nytt normalläge där onlinehandel är ett naturligt sätt att få hem sina matvaror, säger Sara Mundt Petersen, chef för digitala kundmöten på Coop Sverige. 

33 procent av de som handlat online under pandemin säger emellertid att de inte kommer att fortsätta med det i samma utsträckning framöver. 

Undersökningen visar att fler kvinnor än män handlat sin mat online under den här perioden, 45 procent mot 32 procent. 69 procent av kvinnorna planerar att fortsätta med det, jämfört med 68 procent av männen. 

Det är konsumenter i åldrarna 35-44 år som är mest positiva till att fortsätta näthandla. 

– Många har upptäckt hur smidigt det är att handla på nätet och sen hämta ut matkassarna i butik eller få dem hemlevererade. Vårt uppdrag är att se till att kunderna får en lika smidig och inspirerande upplevelse oavsett hur de får hem maten, säger Sara Mundt Petersen. 

Om undersökningen

 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Coop Sverige

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev