måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Trender

Expertens osäkerhet inför reaperioden: ”E-handeln kanske minskar lite”

Publicerad: 18 november 2022, 12:49

Patrik Müller, e-handelsexpert på Nets. Foto: Pressbild

Årets reaperiiod är svårt att förutspå, konstaterar Nets. ”Personligen tror jag på en knapp ökning för Black Week totalt sett, där e-handeln kanske minskar lite”, säger e-handelsexperten Patrick Müller.

Ämnen i artikeln:

Black Friday

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Många konsumenter har säkert skjutit fram sina inköp till Black Friday, och de har sannolikt gjort ett bra val – erbjudanden lär bli bättre än någonsin med tanke på välfyllda lager hos butikerna, säger Patrik Müller i en kommentar. 

Många handlare har stora lager som behöver säljas ut. Det gör att konsumenterna kan förvänta sig mer rabatter än någonsin tidigare. 

I ett pressmeddelande konstaterar Nets att det snarare handlar om Black Week än Black Friday numera, kanske till och med Black Month.  

– Själva fredagens minskade betydelse lär också fortsätta – här blir det inte något rekord. Och miljötänket får nog i år ta ett kliv åt sidan i dessa ekonomiskt oroliga tider, fortsätter Patrik Müller.  

LÄS OCKSÅ: Här är retailjättarnas planer för Black Friday: ”Det kommer vara mer kamp än vanligt”

I år finns inga pandemirestriktioner att ta hänsyn till. 

– Näthandeln har varit starkt drivande för Black Friday i många år, och är fortsatt reaperiodens viktigaste försäljningskanal. Men efter två år med restriktioner där människor nu vill vara ute i livet och shoppa så gynnas den fysiska handeln. För dem som säljer både i butik och på nätet är detta dock mindre viktigt eftersom man säljer ändå, säger Patrik Müller som tycker att det i princip är omöjligt att förutspå om årets reaperiod leder till nytt försäljningsrekord. 

– Personligen tror jag på en knapp ökning för Black Week totalt sett, där e-handeln kanske minskar lite medan den fysiska handeln ökar något, säger Patrik Müller. 

LÄS OCKSÅ: Därför blir årets Black Friday den bästa på länge: ”Frågan är om det inte blir en Black Month”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev