fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Trender

De utsågs till Årets e-handel vid D-congress: ”Bryter ständigt ny mark”

Publicerad: 10 mars 2023, 08:38

Lyko, med Rickard Lyko i spetsen, prisades under D-congress.

Foto: Monika Nilsson Lysell

Årets E-handel är Lyko. När D-congress avslutades med D-Awards i går kväll fick bolaget ta emot priset. Nytt för i år var att även Årets leverantör prisades.

Ämnen i artikeln:

LykoSvensk HandelE-handelDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Vi vill med D-Award uppmärksamma de svenska e-handelsföretag och leverantörer till e-handeln som bryter ny mark, skapar kundupplevelser utöver det vanliga och som sätter svensk e-handeln på den internationella e-handelskarta, säger Malin Winblom, operativ chef för Svensk Handel, på organisationens hemsida.

Det här är femte gången som D-Awards till Årets e-handel delas ut. Tidigare vinnare är Inet (2022), Caia Cosmetics (2021), Skincity (2020) och Revolution Race (2019).

Vinnaren röstas fram av allmänheten. 2023 går alltså priset till Lyko.

”Med sin nyfikenhet, innovationskraft och sitt tydliga hållbarhetsfokus bryter Lyko , som ett av Sveriges största e-handelsföretag, ständigt ny mark och tar e-handeln i Sverige till en ny nivå. När Lyko krävde fossilfria e-handelsleveranser, agerade och lyssnade hela det svenska ekosystemet”, skriver Svensk Handel i sin motivering till priset.

Nytt för i år är att det även delas ut D-awards till Årets leverantör. Svensk Handel utser vinnaren – och först att få priset är Adyen.

”Adyen har genom sin tekniska och finansiella plattform givit handlare möjlighet att riva barriären mellan fysisk och digital handel. Med miljontals insikter från transaktioner i både fysiska och digitala kanaler kan Adyens kunder bygga överlägsen kundlojalitet och skapa sömlösa kundupplevelser utöver det vanliga”, motiveras priset.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev