måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Trender

Black Friday: Här är produkterna med flest fejkreor – just nu

Publicerad: 24 november 2021, 14:38

Foto: Pontus Edman

Pricerunner listar produktkategorierna med flest fejkreor just nu – på onsdagen var antalet bluffreor större än i fjol.

Ämnen i artikeln:

Black FridayRea

Isidor Beslic

isidor.beslic@bonniernews.se


Black Week inleddes på måndagen och når sin kulmen under fredagen då Black Friday äger rum. Temat falska prissänkningar är som vanligt uppmärksammat och prisjämförelsesajten Pricerunner har tagit tempen på hur omfattande antalet bluffreor är just nu. 

I topp bland de kategorier som var föremål för flest falska reor under onsdagen återfinns cykeldelar, VR-produkter och elcyklar. 

Enligt Pricerunner låg antalet falska erbjudanden i början av veckan på omkring 25 procent.  Den siffran har dock ökat under veckan – på onsdagen är antalet drygt 27 procent, vilket är 3 procent mer än under motsvarande dag i fjol. 

– Det är en speciell Black Friday i år. Många företag har drabbats av halvledarbristen och ökade fraktpriser, vilket har gjort det svårt att få in produkter i lager. Dessutom slog många e-handlare försäljningsrekord under pandemiåret 2020, så de har tuffa siffror att jämföra sig mot under årets Black Friday. Företagen kämpar verkligen om att få konsumenternas uppmärksamhet i år, säger Evelina Galli, teknik- och konsumentexpert på Pricerunner, i en kommentar. 

Pricerunners tips till konsumenten som vill undvika att bli lurad lyder: Gå tillbaka ett halvår eller mer och se hur priset förändrats över tid för att säkerställa att det inte handlar om en bluffrea. 

Kategorier med flest falska reor 24/11-21

1. Cykeldelar

2. VR

3. Elcyklar

4. Skovård och tillbehör

5. Bildskärmar

6. Elverktygstillbehör

7. Utemöbler

8. Nagelprodukter

9. Byggmaterial

10. 3D-utskrift

 

Källa: Pricerunner. 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev