Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Trender

Årets julklapp 2022: ”En varm kram i produktform”

Publicerad: 17 november 2022, 06:32

Det hemmastickade plagget är Årets julklapp.

Foto: Pressbild

Det hemmastickade plagget blir Årets julklapp. Det meddelade HUI nu på morgonen. ”Är ett sätt att visa omtanke”, säger vd Emma Hernell.

Ämnen i artikeln:

HUI

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


För 35:e året i rad har HUI utsett Årets julklapp. 

I en orolig tid med krig, inflation och ökade energipriser – kombinerat med ett nyväckt intresse för hantverk – är det i år det hemskickade plagget. ”En varm kram i produktform”, skriver HUI i sitt pressmeddelande. 

– Det hemstickade plagget är ett sätt att visa omtanke för sina nära och kära, både genom att fysiskt värma upp mottagaren, men även med all omtanke som ligger bakom kreationen, säger Emma Hernell i en kommentar. 

Därför blir hemstickat Årets julklapp

”I en orolig tid, där ett krig i vårt närområde har lett till en ekonomiskt svår situation för många hushåll och stigande elpriser har bidragit till att många sänkt värmen i sina hem, på arbetsplatser och i skolor. Samtidigt har intresset för hantverk och DIY återuppväckts. Årets Julklapp 2022 är det hemstickade plagget – en värmande gest att ge bort till sina nära och kära.”

I en tid av återhållsamhet söker vi oss tillbaka till det trygga och traditionella, konstaterar. Samtidigt har ett traditionellt hantverk som stickning nått en ny, yngre målgrupp. Till exempel har hashtaggen #knittok över 400 miljoner visningar på Tiktok. 

– Det hemstickade plagget ger konsumenterna chansen att ge bort en unik, hemmagjord julklapp. Årets julklapp kommer i alla typer av former, storlekar och kostnadsnivåer vilket fångar det skiftande världsläget som 2022 präglats av, säger Emma Hernell. 

Det krävs för att bli Årets julklapp

Med utgångspunkt i rådande samhällstrender och svenskarnas aktuella och framtida konsumtionsbeteenden utses Årets julklapp utifrån tre kriterier, varav minst ett måste uppfyllas:
Årets julklapp ska representera den tid vi lever i
Årets julklapp ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse
Årets julklapp ska svara för ett stort försäljningsvärde eller säljas i ett stort antal enheter

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev