Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Skidstjärnorna ansluter till Mio – ska väcka intresset för sömn

Publicerad: 13 maj 2022, 08:54

Mios vd Björn Lindblad med sina nya ambassadörer, längdskidstjärnorna William Poromaa och Frida Karlsson.

Mio satsar på sömn – och knyter till sig ett tungt stall experter. Ambassadörer för satsningen blir längdskidåkarna och världsstjärnorna Frida Karlsson och William Poromaa.


Ämnen i artikeln:

Mio

Mio är marknadsledare på sängar. Nu lanseras även en satsning med fokus på att erbjuda ett hälsosammare och hållbarare liv, genom god sömn.

– Det är lätt att fuska med sömnen och bryta rutiner som är så viktiga för vår sömn, men forskning visar hur viktig den är för att vila och återställa/reparera vår hjärna. Bra sömn skapar rätt förutsättningar för oss att vara vårt bästa jag varje dag. Bra sömn skapar också rätt förutsättningar för att barn och tonåringar ska utvecklas som individer och samtidigt prestera i skolan. Som vuxen är sömnen viktig för att vi ska prestera i arbetslivet och samtidigt vara bra föräldrar, säger vd Björn Lindblad.

LÄS MER: Kartläggning: Så går det för Mio-butikerna – ladda ner hela listan 

I dag presenteras också två av Sveriges stora stjärnor inom längdskidåkning som ambassadörer för projektet: Frida Karlsson och William Poromaa.

– Samarbetet var självklart för mig tillsammans med Mio. Jag är uppvuxen nära Mio i Långsele som jag besökt många gånger. Jag bor i ett hem från Mio idag. Sömn är en viktig del i min satsning redan i dag och jag hoppas att kunna inspirera flera och vara en bra ambassadör för Mio i vårt samarbete framåt, säger Frida Karlsson.

Mio knyter samtidigt till sig två experter.

– Utöver Frida och William har vi även Claire Anne Eriksen, sömnforskare från Karolinska Institutet, för att säkerställa forskningens närvaro i projektet. Och som vår sista pusselbit i sömnprojektet har vi även knutit till oss Monika Seth, fysioterapeut och ergonom, för att även involvera de fysiologiska delarna med till exempel rätt fasthet på sängen för att skapa de bästa förutsättningar för rätt sovställning. Tillsammans ska vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hälsosammare och hållbarare liv, säger Björn Lindblad.

LÄS MER: Så går det för möbelhandelns 30 största – nyckeltal bolag för bolag 

Andreas Dyrberg Skog

Redaktör

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Mio

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev