Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Skådespelerskan blir modedirektör hos uppstickaren – ska leda internationella kampanjer

Publicerad: 16 september 2021, 11:04

Alicia Agneson på London Fashion Week 2020.

Foto: Feye Thomas.

Modeuppstickaren Yaytrade anställer skådespelaren Alicia Agneson som global modedirektör. I sin nya roll ska hon bland annat leda internationella kampanjer och guida följare inom hållbarhet. ”Jag är hedrad över mitt uppdrag och ser fram emot att få fler att upptäcka fördelarna med att konsumera cirkulärt”, säger Alicia Agneson.


Ämnen i artikeln:

ModeE-handelSecond hand

Marknadsplatsen Yaytrade säljer premium mode och livsstilprodukter från utgående lager, prover, returer samt second hand till konsumenter. Nu meddelar bolaget att de anställer skådespelaren Alicia Agneson som global modedirektör. Hon är sedan tidigare delägare i bolaget. Alicia Agnesson har bland annat setts i rollen som Frejdis i serien Vikings och är nu aktuell i serien Clark samt filmen The Obscure Life of the Grand Duke of Corsica. 

– Då jag brinner för både hållbarhet och mode glädjer det mig att allt fler har börjat förstå vikten av att konsumera mer hållbart. Jag är hedrad över mitt nya uppdrag och ser fram emot att få fler att upptäcka fördelarna med att konsumera cirkulärt, säger Alicia Agnesson i en kommentar. 

Som global modedirektör kommer Alicia Agneson bland annat att leda internationella modekampanjer, ge bolaget rådgivning kring vilka influerare de bör samarbeta med på nya marknader och guida sina och Yaytrades följare i hållbarhet genom olika utmaningar.

– Alicia Agneson har en stor trovärdighet i och med att hon ofta bär vintage och cirkulärt mode. Hon är en av Sveriges största internationella skådespelare och har en publik världen över, vilket även gör henne perfekt för rollen som Global Fashion Director nu när vår internationella expansion stundar, säger David Knape, vd för Ytrade Group AB. 

Julia Forsberg

Reporter

julia.forsberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

ModeE-handelSecond hand

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev