Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Så ska Kronans Apotek stötta ukrainska flyktingar: ”Vill göra vad vi kan”

Publicerad: 12 april 2022, 06:30

Kronans Apoteks Tanja Blixt, egenvårdsspecialist i Hässleholm, delger information på ukrainska.

Kronans Apotek sträcker ute en hand till ukrainska flyktingar i Sverige. Kedjan lanserar nu en särskild sajt på deras hemspråk. Samtidigt inleds ett samarbete med informationssajten Hej Ukraina. ”Vår strävan är att alltid försöka anpassa kommunikationen efter individen”, säger vd Hannes Hasselrot.

Ämnen i artikeln:

Kronans Apotek

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


För att hjälpa de som flytt undan kriget i Ukraina och kommit till Sverige med information om hur och var de kan få tag på sina läkemedel har Kronans Apotek lanserat en särskild informationssajt på ukrainska. 

Den innehåller bland annat rörligt material där en egenvårdsspecialist ger information på språket. 

– Kronans Apotek vänder sig lika mycket till alla människor i samhället och vår strävan är att alltid försöka anpassa kommunikationen efter individen. Vårt samarbete med arabiska nyhetssajten Aktarr, där vi som enda apotek i Sverige gör en riktad insats mot arabiskatalande svenskar, är ett exempel på just det. Nu vill vi göra vad vi kan för att alla de tusen och åter tusentals flyktingar som kommit och kommer till Sverige ska känna sig så inkluderade i samhället som möjligt, säger Hannes Hasselrot i en kommentar. 

Hittills har drygt 30 000 flyktingar kommit från Ukraina till Sverige. Migrationsverket bedömer att det kan komma över 75 000 och som mest 20 000 ukrainska flyktingar. 

Kronans Apotek har också valt att stödja informationssatjen Hej Ukraina, en webbplattfom som samlar myndighetsinformation, svenska nyheter och annan samhällsnyttig information. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev