Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Så ska Elgiganten bli mer poppis hos spelfantaster: ”Naturlig mötesplats”

Publicerad: 11 juni 2020, 13:53

Elgiganten vill stärka sin position inom spel – och inleder ett samarbete med svenska Dreamhack, som ligger bakom flera stora gamingfestivaler. ”Vi vill att fler ska få möjlighet att besöka evenemangen”, säger Alexander Åberg, ansvarig för kategorin.


Ämnen i artikeln:

HemelektronikElgigantenUpplevelser

Gaming har de senaste åren varit ett växande segment hos Elgiganten.

För att stärka sin position i kategorin ytterligare inleder kedjan nu ett partnerskap med Dreamhack, som är världsledande inom gamingfestivaler.

– Det är med stolthet och glädje vi nu kan avslöja att vi ingår ett mångårigt partnerskap med Dreamhack. Vi är många på Elgiganten som älskar festivalerna och vi vill att fler ska få möjligheten att besöka evenemangen. Dreamhack är en otrolig mötesplats, som skapar gemenskap och glädje för många och det vill vi bidra till att utveckla ännu mer, säger Alexander Åberg.

Bland annat kommer Elgiganten att vara partner för Northern League of Legends Championship, norra europas högsta liga i League of Legends som startar online redan nu i juni.

När nästa fysiska festival kan äga rum, efter coronapandemin, kommer Elgiganten att finnas på plats för att bjuda på underhållning.

Kedjan kommer också att utöka sin butiksverksamhet på festivalerna och sälja biljetter till dem.

– Jag ser stora möjligheter med vårt partnerskap med Dreamhack. Framföra llt kan vi stärka varandra och skapa en naturlig mötesplats för alla gamingintresserade året om. Gaming är en viktig kategori hos oss som ökar stort, det här partnerskapet kommer bli ytterligare en faktor som gör att vi kan ta kategorin till nya höjder, säger Niclas Eriksson

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev