tisdag30 maj

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Så ska den japanska modejätten klä de svenska olympierna

Publicerad: 19 maj 2021, 08:59

I dag presenteras den svenska truppens officiella OS-stass som ska bäras i Tokyo i sommar. Kläderna som tillhandahålls av japanska Uniqlo har tagits fram i samarbete med atleterna själva.

Ämnen i artikeln:

SortimentUniqloMode

HP

Helen Preutz

helen.preutz@bonniernews.se


I sommar kommer skytten Stefan Nilsson och simmaren Sarah Sjöstöm och resten av den svenska OS-truppen att bege sig till Tokyo för att jaga guldmedaljer. Och de kommer att göra detta iklädda plagg ur Uniqlos Life Wear-kollektion.

Likaså kommer stjärnor som alpinisten Ebba Årsjö och skidskytten Zebastian Modin att bära kläderna under paralympics i Peking nästa år.

Kedjan har som huvudpartner och officiell klädleverantör för den svenska truppen ansvar för att klä atleterna för såväl träning, tävling och officiella ceremonier och resor och återhämtning.

Det kommer att finnas kläder som kan användas vid en rad olika tillfällen och inom olika sporter.

Under OS i Peking kommer kläderna att användas under tävlingar i bågskytte, badminton, boccia, kanot, fotboll, golf, rodd, segling, skytte, skateboard (herrar), simning, bordtennis och tennis.

För att säkerställa att kläderna uppfyller löftena har bland annat golfaren Adam Scott och 
hjälpt till att testad dem.

– Klimatet i Sverige och Tokyo är väldigt olika. Insikter från svenska idrottare som inte är vana vid Tokyos höga luftfuktighet hjälper våra olympier att prestera som bäst, säger Peter Reinebo, verksamhetschef på Sveriges Olympiska Kommitté.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev