Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Lindex gratulerar Magdalena Andersson – på riktigt: ”Skam den som ger sig”

Publicerad: 1 december 2021, 12:16

I går tillträdde Magdalen Andersson (S) som Sveriges första kvinnliga statsminister.

När Lindex gratulerade Sveriges första kvinnliga statsminister med en helsidesannons förra veckan hann Magdalena Andersson (S) avgå innan den gått i print. Nu tar klädkedjan chansen igen.


Ämnen i artikeln:

Lindex

Lindex var för tidigt ute med att gratulera Sveriges första kvinnliga statsminister, något Market kunde berätta om i förra veckan.  

Helsidesannonsen i Dagens Industri hann gå i tryck innan Magdalena Andersson bad om att att få bli enedligad från uppdraget. Rent formellt hann hon aldrig inträda. 

– I dag kör vi vår annons igen i Dagens Nyheter och Göteborgs-Posten, säger Martin Cedergren, global creative director för Lindex, till Market. 

I måndags röstade Magdalen Andersson åter fram som statsminister, Sveriges första kvinnliga. I går skedde det formella regeringsskiftet i och med konseljen hos kungen på slottet. 

– Lindex högre syfte är att stärka och inspirera kvinnor. Och 95 procent av våra kunder och medarbetare är kvinnor. Därför är det självklart för oss att uppmärksamma denna historiska händelse, att Sverige får sin första kvinnliga statsminister efter 145 år, säger Martin Cedergren och fortsätter: 

– Men det blev lite tokigt kring vårt första försök till hyllning förra veckan. Men skam den som ger sig. För vi vill verkligen fira att Sverige faktiskt fick sin första kvinna på posten. 

Han berättar att Lindex fått mycket positiv respons på annonsen som gick ut. 

– Vi fick bra feedback kring att det saknas en tydlighet kring vad Lindex gör specifikt för kvinnor. Det är information vi behöver göra mer tillgänglig har vi insett, och det kanske även borde framgått i annonsen. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Lindex

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev