torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Japanska klädjätten får fortsatt förtroende att klä svenska olympier

Publicerad: 15 september 2021, 07:04

Tadashi Yanai, ordförande, vd och koncernchef för Uniqlos ägare Fast Retailing, och Peter Reinebo, verksamhetschef för Sveriges olympiska kommitté. Foto: Pressbild

Det var inte enbart ros till de plagg som Uniqlo klädde den svenska truppen i under sommarens olympiska spel. Nu får den japanska klädjätten fler chanser när avtalet med Sveriges olympiska kommitté förlängts över spelen i Paris 2024.

Ämnen i artikeln:

Uniqlo

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS MER: Konkurrenten brädar H&M – Uniqlo klär svenska OS-deltagare: ”Naturligt steg” 

Uniqlo försåg de svenska olympierna med kläder vid sommarens spel i Tokyo. 

Plaggen fick blandade reaktioner. 

”Det ser ut som de kommer i pyjamasar”, uttryckte Radiosportens Christian Olsson när han kommenterade kläderna som truppen bar vid invigningen. 

Den neongula färgen på fotbolls-damernas matchtröjor mötte också kritik. 

Uniqlo kommer även att klä trupperna inför de olympiska och paraoympiska vinterspelen i Peking 2022. 

Nu står det också klart att den japanska klädjätten kommer att fixa kläderna till OS i Paris 2024. Avtalet mellan Uniqlo och Sveriges olympiska kommitté har förlängts till 31 december 2024. 

– Jag var verkligen imponerad av Sveriges prestationer i Uniqlos kläder i Tokyo i år och är glad över att fortsätta stödja idrottare och tränare vid nästa års spel i Peking samt i Paris 2024, säger Tadashi Yanai, ordförande, vd och koncernchef för ägaren Fast Retailing. 

Peter Reinebo, verksamhetschef för Sveriges olympiska kommitté, säger att kläderna från Uniqlo överträffat alla förväntningar. 

– Jag är övertygad om att vårt utökade partnerskap kommer att stärka vårt förhållande till Uniqlo och skapa nya synergier för morgondagen. Vi kommer tillsammans att fortsätta att driva en gemensam vision om att bygga en ljus och dynamisk framtid, genom att utnyttja kraften i sport och kläder, säger han. 

Med det förlängda avtalet förlängs också Dream Project by Uniqlo, ett initiativ som ger ungdomar möjlighet att lära av och inspireras av de bästa olympiska och paraolympiska idrottarna. 

LÄS MER: Så ska den japanska modejätten klä de svenska olympierna 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev