Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Ikea firar Black Friday med att köpa tillbaka gammalt från kunden

Publicerad: 13 oktober 2020, 11:21

Ikea döper om Black Friday till Buy Back Friday. Möbeljätten firar den stora shoppinghögtiden med att köpa tillbaka begagnade möbler från konsumenterna.


Ämnen i artikeln:

HeminredningIkeaBlack FridayKampanjer

Ikea-varuhus på 27 marknader runt om i världen kommer under årets Black Friday att köpa tillbaka begagnade Ikea-möbler som konsumenten inte längre har användning för.

Det är första gången något liknande sker i möbeljättens 77-åriga historia.

– Vi erbjuder kunderna en mer hållbar lösning för möbler de inte längre behöver. Därmed tar Ikea ännu ett steg mot sitt mål att inspirera fler att leva ett mer hållbart liv inom planetens gränser, samtidigt som vi banar väg för att kunna ställa om från en linjär till en cirkulär affärsmodell, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef för Ikea Sverige.

I Sverige finns redan i dag finns möjligheten att sälja tillbaka begagnade möbler till Ikea. Produkterna säljs sedan vidare i varuhusens fyndhörnor efter att de värderats av personal.

Nu förenklas den processen genom ett digitalt verktyg där konsumenten själv kan värdera produkten.

Kunden får sedan, när den lämnar in möbeln, en värdecheck som kan användas i något av varuhusen eller online. På hur mycket varierar utifrån varans skick. Det kan handla om summor på upp till 40 procent av ursprungspriset, skriver Ikea i ett pressmeddelande.

Buy Back Friday kommer att pågå 23–29 november.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev