Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Ica lägger locket på om Ica-såpan efter Loa Falkmans avhopp

Publicerad: 4 januari 2021, 10:25

Efter sex år kliver Loa Falkman av rollen som handlaren Stig i Icas reklamfilmer.”Det är dags att lämna över den här kavajen”, säger han.

Ämnen i artikeln:

DagligvarorIca

Kalle Östgren

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se


Läs mer: Loa om att bli nya Ica-Stig: ”Folk får tycka vad de vill”

I februari 2015 gjorde Loa Falkman entré som den nye Ica-Stig i kedjans långkörare. Nu, efter nästan sex år, är det dags för byte på handlarstolen igen.

Den sista reklamfilmen med Loa Falkman spelades in innan jul. I reklamfilmen vecka 53, med ”Stigs nyårslöfte", pikas handlaren av butikslaget för att ”inte vara så mycket för förändringar” – men Loa Falkman vänder sig då till tittarna och meddelar: ”Jo, jag har ett nyårslöfte. Jag har hållit på med det här i sex år och jag känner kanske att det är dags att lämna över den här kavajen. Ut med det gamla, in med det nya kanske man skulle kunna säga!”

Den 73-årige Loa Falkman tog våren 2015 över efter skådespelaren Hans Mosesson, som under 13 år gestaltade den första tappningen av Ica-Stig.

“Jag känner att var sak har sin tid. Jag gör så mycket olika andra grejer hela tiden så jag kände att det var lite läge”, säger Loa Falkman, som har flera teater- och operaföreställningar på agendan, till Aftonbladet.

Icas ”butikssåpa” startade i november 2001 och det är i dag bara Paul Tilly, som butiksmedarbetaren Ulf, som finns kvar från startuppställningen.

– Jag förstår att bytet väcker mycket nyfikenhet, säger Susan Vo Bergqvist, pressansvarig hos Ica, till Market.

När kommer första reklamfilmen med nya Ica-handlaren?
– Den kommer om några veckor.

Blir det inom ramen för ”butikssåpan”, eller är det ett nytt koncept på gång?
– Jag kan inte säga något mer i dagsläget, det får alla kika på om några veckor.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev