måndag25 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Han vill hjälpa företag att hacka tillväxt genom AI

Publicerad: 29 juli 2021, 11:49

Jorge Castro kliver av som marknadsföringschef för fälgföretaget ABS Wheels. Hans nystartade bolag ska hjälpa företag att öka sin närvaro digitalt genom sökmotoroptimering och så kallad growth hacking.

Ämnen i artikeln:

Digitalisering

HP

Helen Preutz

helen.preutz@bonniernews.se


Market har tidigare berättat om fälgföretaget ABS Wheels som drabbades hårt av pandemin. Tack vare att bolaget ökade sin digitala marknadsföringsbudget lyckades man inte bara hejda tappet, utan ökade omsättningen rejält.

Tack vare omställningen ökade ABS Wheels årsomsättning under pandemiåret med 20 procent jämfört med året före.
– ABS Wheels är ett fantastiskt bra företag och jag är stolt över resan som varit. Jag lyckades digitalisera ett varumärke som blev en av de mest trafikerade sajterna inom Motorsverige. Vår digitala resa har fått mycket uppmärksamhet vilket så klart är jättekul,säger Jorge Castro.

Nu väljer han dock lämna sitt jobb och starta eget. Hans nya bolag ”Growth Marketing” kommer att specialisera sig på sökmotoroptimering (SEO) och digital tillväxt med hjälp av artificiell intelligens.
– Min vision är att skapa ett av Sveriges första growth-bolag som använder artificiell intelligens för att bygga företag i den digitala världen.

Ett av de första konsultuppdragen han fått är för ett börsnoterat företag.

Growth Hacking

Ordet Growth hacker myntades av affärsängeln Sean Ellis.
Growth Hackers är specialister på att hitta nya sätt att dra in trafik, oftast kostnadsfritt eller till så låga kostnader som möjligt. 

Det kan handla om att automatisera flöden så som befintliga landningssidor, UX och SEO.

 

Källa: Företagande.se

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev