Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Haglöfs nya diss av Black Friday: Säljer bara second hand

Publicerad: 26 november 2020, 13:53

Foto: Vendela Kjerner

Haglöfs fortsätter att ta ställning mot Black Friday. I år stänger varumärket alla sina butiker utom en. I den väljer det att lansera sitt nya second hand-koncept.


Ämnen i artikeln:

Sport och fritidBlack FridayKampanjer

Läs mer: Haglöfs säger nej till shoppinghysterin – dubblar priserna och stänger online

Haglöfs har i flera gånger fått uppmärksamhet för sitt ställningstagande mot Black Friday. Butiker och e-handel har hållit stängt under shoppinghögtiden.

Förra året valde bolaget att höja priserna och skänka överskottet till välgörenhet.

I år sätter Haglöfs fokus på second hand under fredagen. Alla butiker, inklusive e-handeln, utom en kommer att hållas stängda.

I butiken i Stockholm, som hålls öppen, lanseras second hand-kollektionen Haglöfs Restored. Produkter från den kommer att vara det enda som finns till försäljning där.

– Vår nya Haglöfs Restored-kollektion är lika funktionell och snygg som vår vanliga kollektion, men kommer med en extra miljömässig fördel. Genom att återställa produkter som annars skulle försummas eller kastas – och ge dem nytt liv – sparar vi på svinn, utsläpp och vatten i tillverkningsprocessen och bidrar till att högkvalitativa material inte slängs. Vi utnyttjar det vi redan har genom att tillhandahålla begagnade produkter för nya äventyr, säger vd Fredrik Ohlsson.

Läs mer: Haglöfs misslyckades med att skrämma bort kunderna: ”Blir en donation”

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev