Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Gissningsfeber kring nye Ica-Stig: Här är de hetaste kandidaterna

Publicerad: 27 januari 2021, 10:42

Det kommande handlarbytet i Icas reklamsåpa engagerar och har skapat en het spekulationsbubbla. Vem blir det? Här är ett snabbt nedslag bland svenskarnas gissningar.


Ämnen i artikeln:

DagligvarorIca

Läs mer: Kalle Östgren: Fyra skäl som gör rekryteringen till reklamsåpan viktigare än någonsin för Ica

Det råder rena Ica-Stig-febern just nu med intensiva spekulationer kring vem – eller kanske till och med vilka – som tar över som handlare efter Loa Falkman i Icas butikssåpa.

Nu på söndag den 31 januari avslöjas det hela, då sänds den första reklamfilmen med en ny handlare. Och Ica har själva eldat på spekulationerna genom att öppna en gissningstävling – med inte bara presentkort utan också en roll i ett kommande avsnitt som förstapris – och i varje ny reklamfilm vävs ledtrådar in.

På Icas Facebooksida och i andra sociala kanaler syns tusentals inlägg med olika gissningar och bettingbolagen har öppet för vadslagning.

Det är gott om mer eller mindre allvarligt menade och även ironiska förslag, till exempel på Leif GW Persson, Björn Borg, Dan Eliasson och till och med Donald Trump.

I de senaste avsnitten syns den nye handlaren, dock dold bakom diverse varor, och ett glesnande hårfäste antyder en medelålders man. Detta har skapat en mängd reaktioner, många tycker sig känna igen den grånade kalufsen och andra tror att det är en ”fint” från Ica.

Ledtrådarna i de senaste avsnitten har också gett ytterligare fart åt spekulationerna. En fångdräkt som syns hänga i Ica-Stigs kontor, en skylt med “Adam och Eva” och en engelsk lastbil har av många tolkats som vinkar åt “Fångarna på fortet”, filmen “Vägen ut” och humorserien “Lorry” – vilket ger gissningar på skådespelarna Björn Kjellman och Suzanne Reuter.

En annan gissning som förekommer är Thomas Ravelli, särskilt efter att en bild på den tidigare fotbollsstjärnan i en Ica-jacka fick spridning.

Läs mer: Konkurrentens fräcka inbjudan till Ica-profilen: ”Välkommen in, Stig!”

Många tror att någon i butikslaget får stiga i graderna, karaktären Ulf är en vanlig spekulation, och under de senaste dagarna har många också gissat på skådespelaren och programledaren Staffan Ling.

Andra namn som ofta syns i kommentarsfälten är Ulf Brunnberg, Kjell Bergqvist, Jan Malmsjö, Johan Glans, Glenn Hysén, Edward Blom, Björn Skifs, Henrik Dorsin och Thorsten Flinck.

Trots att det höjts röster om att det borde bli en kvinna så dominerar namn på medelålders, manliga skådespelare i spekulationerna. I gissningarna på en kvinna på handlarstolen finns namn som Suzanne Reuter, Annika Andersson, Babben Larsson, Carina Lidbom och Malena Ernman.

Som en högst ovetenskaplig summering efter detta dyk ned i kommentarsfälten är följande namn är de hetaste gissningarna just nu:

Johan Rheborg, Suzanne Reuter, Björn Kjellman, Allan Svensson och Robert Gustafsson.

Eller blir det, som vissa gissar, ett handlarpar och att Ica relanserar reklamfigurerna Icander och Monica?

På söndag kväll avslöjar Ica sitt val.

Läs mer: Ica-handlarnas egna drömkandidater: ”Babben skulle vara fantastisk”

Kalle Östgren

Reporter

kalle.ostgren@bbm.bonnier.se

Ämnen i artikeln:

DagligvarorIca

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev