Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Elon för samman rivalerna i unik längdsatsning: ”Kriga om medaljerna”

Publicerad: 4 november 2021, 07:01

Just nu har Team Elon sitt första läger i Idre fjäll.

Foto: Fredrik Hallstensson

Elon står bakom en unik satsning inom längdskidåkningen där talanger från Sverige och Norge träffas och tränar tillsammans. ”Som en av Nordens ledande aktörer har vi alltid tänkt över landsgränserna”, säger marknadschef Christian Dahlborg.

Ämnen i artikeln:

Elon

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Team Elon består av talangfulla längdskidåkare från Sverige och Norge som träffas och tränar tillsammans. Just nu pågår ett första läger i Idre fjäll. 

– Som en av Nordens ledande aktörer har vi alltid tänkt över landsgränserna och därför känns det så naturligt att stötta en den här unika svensk-norska satsningen. Att se de två ländernas åkare sida vid sida på det här sättet är inte bara något nytt, det är också härligt inspirerande, säger Christian Dahlborg i en kommentar. 

Genom satsningen vill Elon bidra till att de unga lovande åkarna får bättre förutsättningar för att lyckas som längdskidåkare. 

– Vi tar vår längdåkning på allvar i både Sverige och Norge och även om vi även framöver kommer kriga om medaljerna visar det här partnerskapet att vi trots allt är som systrar och bröder utanför banan. Långsiktigheten och engagemanget hos Elon gör företaget till en drömpartner för oss, säger den norska landslagsledaren Ulf Morten Aune. 

Ett långsiktigt mål är att åkarna i Team Elon ska vara med och slåss om medaljerna när VM i längdskidåkning avgörs i norska Trondheim 2025. 

Med projektet vill parterna också inspirera fler unga att söka sig till skidsporten. 

– Med butiker från norr till söder i hela Norden är vi vana vid att stötta lokala initiativ som främjar rörelse och hälsa hos våra unga. Med det här samarbetet gör vi inte bara det på ett nationellt plan, vi gör det också över landsgränserna med hopp om både guld och ökad rörelseglädje hos människor i vardagen, säger Christian Dahlborg. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev