söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Bauhaus ofrivilligt inblandat i grankrig: ”Inget vi vill medverka till”

Publicerad: 14 januari 2021, 07:30

I Göteborgs skärgård pågår varje år en kamp om vilken ö som har den största påskbrasan. I jakten på den råder krig om överblivna julgranar. Nu har Bauhaus blivit inblandad i det – ofrivilligt.

Ämnen i artikeln:

BauhausBygg

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Bauhaus varuhus i Sisjön i Göteborg blev kontaktat och ombett att skänka överblivna granar, som annars skulle kasseras, till en påskbrasa.

– Det finns en årligt tradition ute på öarna där de bränner stora majbrasor och dessa granar skulle gå dit. Vi ville vara snälla och ge dem några pallar som skrivits av efter jul, säger marknadschef Johan Saxne till Göteborgs-Posten.

Fyra pall med nätade granar, 100 på varje, skänkte Bauhaus. Kedjan själv trodde att Öckerö kommun var mottagaren.

I själva verket handlade det om privatpersoner bosatta på öarna. Enligt Göteborgs-Posten råder det mer eller mindre krig om överblivna granarna efter jul mellan öborna, något Johan Saxne inte var medveten om.

– Det här är inget vi från Bauhaus sida vill medverka till, det blev ett missförstånd då varuhusets ansvarig trodde att de skulle skänkas till Öckerö kommun, säger han till tidningen.

Dessutom fick gänget som hämtade grannarna inte med sig allt ut i skärgård. 25–30 överblivna granar dumpades i Sisjön och under Älvborgsbron.

Bauhaus valde i går eftermiddag att hämta de dumpade granarna och i stället skänka dem till Göteborgs energi för förbränning.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev