Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Apoteket får kritik – lockar med rabatt i butik: ”Riskerar ju inte konkurs”

Publicerad: 18 december 2020, 06:42

Apoteket skickade ut ett erbjudande som bara gäller i fysisk butik till sina klubbmedlemmar under gårdagen. Nu kritiseras kedjan av den skånska sjukvårdspolitikern Gilbert Tribo (L) som tycker att det är direkt olämpligt av ett statligt bolag.

Ämnen i artikeln:

ApotekApoteketCorona

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


På torsdagsmorgonen skickade Apoteket ut ett erbjudande till medlemmarna i kundklubben via sms som går ut på att den som handlar för en vissa summa kommande dagarna får rabatt. Men rabatten gäller bara vid köp i de fysiska butikerna, inte online.

– Det sänder verkligen märkliga signaler när man skickar ut något sådant, säger Gilbert Tribo till SVT Nyheter Helsingborg.

Samtidigt ökar antalet smittade av coronaviruset i samhället och svenskar uppmanas att undvika besök i butiker och köpcentrum.

– Vi hade en diskussion om det såklart. När vi hade Black Week så ställde vi in de aktiviteter som skulle varit i butik och hade bara på nätet. Men vi har ändå en kundklubb och vill ge våra trogna medlemmar ett bra erbjudande inför jul, säger pressansvarig Magnus Frisk till SVT.

Exakt hur många sms som skickats ut kan han inte svara på. Apoteket har även skickat ut mejl med information om vilka åtgärder som vidtagits för att undvika trängsel i butik. Initialt skulle kampanjen vara i två dagar men har utökats till fyra just för att motverka det.

– Precis som andra butiker så har vi många säkerhetsåtgärder, säkerhetsmarkeringar och mycket information. Vi har också en modell som butikerna kan använda. Om det blir för trångt så finns det möjlighet att bilda en kö utanför. Vi kommer vara väldigt noga med att det inte blir för trångt, säger Magnus Frisk.

Gilbert Tribo är kritisk till Apotekets agerande.

– Det är ett jättemärkligt, direkt olämpligt. Jag kan förstå om en enskild näringsidkare känner sig pressad att undvika en konkurs men det statliga apoteket riskerar ju inte det. Det övergår mitt förstånd.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev