Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Marknadsföring

Amazons shoppingfest kommer till Sverige: ”Ännu en milstolpe”

Publicerad: 17 juni 2022, 07:33

Amazons årliga event Prime Day, en egen variant av Black Friday, äger rum 12-13 juli – och kommer för första gången någonsin till Sverige. ”Vi ser väldigt mycket fram emot att introducera Prime Day för våra svenska kunder”, säger Sverigechefen Gulfem Toygar.

Ämnen i artikeln:

Amazon

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Det allra första Prime Day hölls 2015 i nio länder som en del av firandet av Amazons 20-årsjubileum. 

I år pågår eventet i 20 länder för mer än 200 miljoner Prime-medlemmar.

I Sverige lanserades Amazon Prime i september 2021 med fördelar som bland annat gratis frakt av miljontals produkter och tillgång till Prime Video.

– Vi är inne på vårt andra år i Sverige och vi ser väldigt mycket fram emot att introducera Prime Day för våra svenska kunder, ännu en milstolpe för Amazon, säger Gulfem Toygar.

Eventet pågår i två dagar och ger medlemmarna tillgång till erbjudanden på svenska och internationella varumärken som bland annat Apple, Sony, Bosch, Electrolux, Philips, Lego, Revolution Race och Aarke.

– Amazon hjälper oss nå ut till fler människor, och vi är glada att vara med och delta i Sveriges första Prime Day i juli, säger Jonas Groth, vd och medgrundare på Aarke, ett svenskt designföretag som tillverkar premiumprudukter för hushållet. 

För att uppmärksamma lanseringen av Prime Day i Sverige har Amazon samarbetat med Penny Parnevik, i en rad filmer som visas på amazon.se, på Pennys egna sociala kanaler, samt på Amazons svenska sociala kanaler de kommande veckorna.

LÄS MER: Efter beskedet om Amazon Prime – Webhallen kontrar med gratis frakt på allt 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev