Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lojalitet

Plantagen byter vd igen – Icas förra inköpschef tar över rodret för kedjan

Publicerad: 26 maj 2020, 06:51

Plantagen byter vd – igen. Nina Jönsson, i dag vd för HL Display och med ett förflutet inom Ica, tar sig an uppdraget. ” Vi har goda förutsättningar att under Ninas ledarskap flytta fram sina positioner ytterligare”, säger styrelseordförande Anders Slettengren.


Läs mer: Plantagen värvar från Sats – han blir koncernchef för trädgårdskedjan

I juni förra året kom beskedet att ägaren Ratos värvat Olav Thorstad som ny vd för Plantagen, han tillträdde 1 oktober.

Han ersatte Daniel Juhlin som fick lämna posten tidigare samma år.

I dag meddelar Ratos att Nina Jönsson tar över ledarskapet för kedjan.

– Med Ninas långa operativa erfarenhet från konsumentbranschen och bevisade förmåga att skapa förbättrad lönsamhet med kunden och medarbetarna i fokus är vi övertygade om att hon är en bra ledare för Plantagen. Vi vill tacka Olav Thorstad som har lagt en god grund i arbetet mot ett starkare kunderbjudande och en ökad kundnöjdhet, säger Anders Slettengren.

Nina Jönsson är vd för Ratos-ägda HL Display. Tidigare var hon inköpsdirektör för Ica och har jobbat inom Procter & Gamble. I grunden är hon civilekonom.

– I dessa speciella tider med nya marknadsförutsättningar är det tydligt att många konsumenter prioriterar den typ av produkter och tjänster som Plantagen har att erbjuda. Ett ökat fokus på inhemsk konsumtion och investeringar i hem och trädgård ger goda förutsättningar för Plantagen att under Ninas ledarskap flytta fram sina positioner ytterligare under de närmaste åren, säger Anders Slettengren.

I morgon tillträder Nina Jönsson som ny vd.

– Jag ser fram emot att fortsätta att utveckla Plantagen till den ledande aktören inom växter, blommor och kringliggande produkter i Norden. Vi har god potential att skapa förutsättningar för människor att må bra genom att syssla med blommor, växter och trädgård. Nöjda kunder och medarbetare som utvecklas, det brinner jag för, säger Nina Jönsson.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev