lördag23 september

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Lojalitet

Nytt namn på kundklubben – och högst bonus i branschen: ”En positiv förändring”

Publicerad: 4 april 2023, 11:58

Foto: Pressbild

Nu döps Apotekets kundklubb officiellt till Apoteket+, samtidigt premierar man medvetna val och erbjuder branschens högsta bonus.


Loke Westberg

loke.westberg@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Nermans plan – efter starka starten: ”Ta marknadsandelar från alla aktörer”

Med drygt 3,1 miljoner medlemmar är Apotekets kundklubb en av de största i Sverige. Nu förnyas den genom att omtanke om miljö, hälsa och omvärld premieras.

Samtidigt sätter kundklubben ny etikett på sig själv, och kommer i fortsättningen att heta Apoteket+.

– Med nya mer förmånliga Apoteket+ vill vi skapa en positiv förändring tillsammans med våra kunder. Poäng för medvetna val tror vi uppmuntrar till att exempelvis lämna in överblivna läkemedel eller välja ansvarsfullt tillverkade receptfria läkemedel som bär symbolen Välvald, säger Roy Forsberg, chef för kundlojalitet på Apoteket.

Inom kundklubben kommer personliga erbjudanden att finnas, exempelvis rabatter på produkter som ofta inhandlas av kunden.

LÄS OCKSÅ: Kronan på verket – här klipper nya jättekedjan till online: ”Ska ta digitala andelar”

Samtidigt ges poäng och erbjudanden ut i samband med kundernas födelsedagar eller om man väljer att köpa någon av Apotekets kvalitetskontrollerade produkter.

– Det ska löna sig att vara medlem i Apoteket+, därför inför vi högst bonus i branschen i de två nya medlemsnivåerna och fler varor får medlemsrabatt. Vi håller redan nu på att utvärdera fler sätt att skapa mervärde för våra medlemmar och planen är att vidareutveckla Apoteket+ och de medvetna valen löpande tillsammans med våra kunder, säger Roy Forsberg i en kommentar.

De senaste 18 månaderna har kundklubben vuxit med 700 000 medlemmar.

LÄS OCKSÅ: Siffrorna avslöjar apotekens tuffa år – här är branschens vinnare och förlorare

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev