Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Kundmöte

Synoptik om toppbetygen: ”Mäter verkligen vardagen ute i butikerna”

Publicerad: 9 mars 2021, 13:04

Synoptik får högst betyg av alla för kundmötet i Better Business undersökning. Vd Roland Olsson hyllar medarbetarna ute i butikerna. ”Ingen vet i förväg att man ska bli bedömd och det går därför inte att putsa till något”, säger han.


Ämnen i artikeln:

AccessoarerSynoptik

Läs mer: De får bäst betyg för kundmötet – butikerna hyllas för kunnig personal

Synoptik hamnade i topp i Better Business CX Index där de med hjälp av mystery shopping undersökt kundmötet hos de 100 största butikskedjorna.

– Vi är naturligtvis mycket stolta över att kunna erbjuda det bästa kundmötet i Sverige. En stor eloge till alla våra fantastiska medarbetare runt om i landet som varje dag jobbar hårt för att ge våra kunder en förstklassig upplevelse. När det handlar om mystery shopping så vet man att man verkligen mäter vardagen ute i butikerna. Ingen vet i förväg att man ska bli bedömd och det går därför inte att putsa till något, vilket gör det extra roligt att vi i jämförelse med 100 svenska butikskedjor får den här utmärkelsen, säger Roland Olsson i en kommentar.

Kedjans resultat i undersökning är 25 procent högre än genomsnittet. Synoptik får särskilt höga betyg för första intrycket, mekanisk försäljning samt personlig försäljning.

– Kunskapsutveckling är en av grundstenarna i vår verksamhet.  Det är väldigt viktigt för oss att ha en hög kunskapsnivå genom hela organisationen då vi arbetar med ögonhälsa och att människor ska kunna se så bra som möjligt. Samtidigt har man ju så mycket roligare på jobbet när man vet att man är riktigt duktig på det man gör, säger Roland Olsson.

Synoptik får också fina omdömen för varufyllnaden, som ansågs vara på topp, såväl som skyltning.

Läs mer: Hela listan: Här är de kedjor som får högst betyg för kundmötet

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

AccessoarerSynoptik

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev