torsdag23 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Kundmöte

Svenska städer storsatsar på kundmötet: ”Inget kommer att bli som förut”

Publicerad: 2 februari 2023, 07:18

Eskilstuna är en av städerna som ingår en ny kundmötesoffensiv.

Foto: Marie Hillblom

Sjutton svenska stadskärnor går ihop för att tillsammans utveckla service och bemötande i sina städer. ”Det är viktigare än någonsin att bemötas personligt och med en lokal känsla”, säger Lotta Eriksson, vd på Custitude som fått uppdraget att leda utbildningen.

Ämnen i artikeln:

CustitudeLotta ErikssonTurism

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Larmet om kundmötet – utvecklingen tvärvänder: ”Det är snudd på obegripligt”

Under pandemin inleddes en satsning på Citykompetens, en gemensam utbildningsplattform för näringsidkare i svenska stadskärnor. Då låg fokus på sociala medier och visual merchandise.

Årets satsning fokuserar på kundmöten och en utbildning i service och bemötande. Syftet är att lyfta stadskärnorna ytterligare och skapa en ökad förståelse för hur service kan vara ett kraftfullt verktyg.

Deltagare är bland annat näringsidkare från handel, hotell, restaurang, kaféer, salonger och andra som bedriver verksamhet de aktuella städerna.

– Det är fantastiskt spännande att vi samtidigt på 17 orter tar krafttag i att vässa kundmötet. Vi vet att det är en viktig komponent för att våra kunder och gäster ska vilja vara hos oss nu och över tid. Att få samverka i staden och dessutom dela och utvecklas över stadsgränserna är mycket spännande, säger Lisa Thörn, vd för Uppsala Citysamverkan som ingår i arbetsgruppen.

Digital utbildning komibineras med en fysisk workshop och diskussion på plats i städerna.

– Världen är upp och ner, det enda vi vet säkert är att inget kommer att bli som förut. För stadens besökare är det nu viktigare än någonsin att bemötas personligt och med en lokal känsla. Tillsammans skapar vi en stad som människor väljer att vara i och komma tillbaka till. Nu tar 17 städer nästa steg i utvecklingen för att tillsammans få kunder och besökare att vilja besöka våra städer. Vi på Custitude är otroligt glada att få vara en del av denna satsning, säger Lotta Eriksson.

Utbildningen görs i två omgångar där den första delen gick av stapeln i går och del två arrangeras i april.

Medverkande städer:
Eskilstuna, Göteborg, Helsingborg, Kalmar, Karlskrona, Kristianstad, Lund, Malmö, Simrishamn, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västervik, Västerås, Örebro, Örnsköldsvik, Östersund. Satsningen görs inom ramen för Svenska stadskärnor och är finansierad genom bidrag från Svensk Handel.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev