Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpupplevelse

Ny undersökning: Här föredrar konsumenter boxar framför hemleverans

Publicerad: 10 juni 2022, 12:02

Foto: Pressbild

Konsumenter hämtar hellre sina varor i en leveransbox utomhus än tar emot en hemleverans. Det visar en ny undersökning från Iboxen. ”Det förvånar inte mig”, säger Erik Sandberg, professor i logistik vid Linköping Universitet.

Ämnen i artikeln:

Leveranser

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


Undersökningen, som utförts av Norstat på uppdrag av Iboxen, visar att konsumenter hellre hämtar ut sina varor från en leveransbox utanför bostaden än hos ett ombud eller en box som står inne i en butik.

– En stor fördel med boxen jämfört med paketombud är som jag ser det att man ”slipper” vänta in personlig service, säger Erik Sandberg i en kommentar.

Undersökningen visar också att konsumenterna föredrar leverans till en paketbox utomhus nära bostaden framför en hemleverans.

– Den stora trenden i dag inom e-handelsleveranser är fortsatt ”convenience”. Resultatet indikerar att convenience inte enbart handlar om ”att få hem grejerna”, utan också om hur. Jag tolkar resultatet som att boxen innebär fördelar gentemot hemleverans, framför allt tack vare att kunden själv kan styra över när paketet ska tas emot, säger Erik Sandberg.

Undersökningen utfördes på nätet med hjälp av en panel som satts ihop av Norstat och omfattar svar från 500 svenskar.

LÄS MER: E-handelns dödssynder – 14 misstag som får kunderna att fly: ”Du blir skoningslöst bortvald”

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev