Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpupplevelse

Ikea tar sitt nya konceptet till Malmö – bygger center för livet hemma

Publicerad: 18 augusti 2021, 09:59

Ikea satsar i Malmö med nytt koncept.

Ikea bygger om varuhuset i Malmö till ett center för livet hemma. Konceptet lanserades förra veckan i Shanghai och vid årsskiftet påbörjas ombyggnationen i varuhuset i Malmö.


Ämnen i artikeln:

Ikea

Förra veckan lanserade Ikea sitt första varuhus under konceptet ”Home experience of tomorrow” i Shanghai. Konceptet, som baseras på att utveckla varuhusen till ett center för livet hemma, kommer nu även att tas till varuhuset i Malmö. Det meddelar bolaget i ett pressmeddelande.

– Målet är att göra varuhuset till en plats som genom upplevelser, gemensamt skapande och digitala lösningar stimulerar intresset för livet hemma och heminredning. Tillsammans med våra kunder i varuhuset vill vi utforska och testa nya sätt att möta deras olika behov och därmed tillsammans skapa morgondagens detaljhandel, säger Tobias Bogefors, varuhuschef i Malmö.

Ombyggnationen av varuhuset kommer att starta vid årsskiftet och ska vara klart under vintern 2022. Uppdelning med ett plan för möbler och ett plan för tillbehör kommer att byggas om för att i stället erbjuda en komplett lösning för respektive rum i hemmet. Tag-själv-lagret ska även minimeras för att ge utrymme för mer inspiration, föreläsningar och workshops. 

Ikea planerar även att integrera en byggnad med arbetsplatser i varuhusen där nya idéer och lösningar ska kunna testas. 

– Tack vare detta nya retail campus vill vi tillsammans med andra skapa miljöer som främjar innovation, samarbete och nytänkande – allt för att skapa en bättre vardag för de många människorna, säger Göran Nilsson, vd på Ingka Services, i en kommentar. 

Julia Forsberg

Reporter

julia.forsberg@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Ikea

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev