söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Köpupplevelse

”Helt utanför det vi gör till vardags” – Ikea släppte in tävlande orienterare bland kunderna

Publicerad: 28 juli 2022, 10:11

Inomhusorienteringen i Uppsala bjöd på tre distinkt olika terrängtyper: ”möbelavdelningen”, ”småplocket” och ”tag-själv-lagret”. Foto: Peter Holgersson AB

Under ordinarie öppettider, mitt bland vanliga kunder, irrade hundratals orienterare runt på Ikea Uppsala. Varuhuset lät O-ringen arrangera en tävling med över 30 kontroller i den minst sagt ovanliga terrängen.

Ämnen i artikeln:

IkeaUpplevelser

Monika Nilsson Lysell

monika.nilsson@bonniernews.se


Just nu pågår flerdagarsarrangemanget O-ringen i Uppsala, med 20 000 deltagare. På onsdagen fick 1 400 av deltagarna pröva sina orienteringsförmågor inne på Ikeas varuhus.

– Det här var ett arrangemang helt utanför det vi gör till vardags, och det var jättekul! För många orienterare är det en dröm att få orientera i ett varuhus, så startplatserna sålde slut direkt, säger Anette Rödin, Customer experience manager på Ikea Uppsala.

LÄS MER: Följ med in bakom den stora gula väggen – här bryter Ikea ny mark i Sverige 

För Anette Rödin har säkerhetsfrågorna varit centrala i planeringsarbetet. 

– En förutsättning för att vi skulle säga ja till arrangemanget var att det skulle vara helt säkert för våra kunder. Vi ville att det skulle bli en härlig upplevelse för alla, både för de som är här för att handla en soffa och för de som deltar i O-ringen. 

Anette Rödin berömmer de tävlande som tog hänsyn till kunderna. 

– Många är tävlingsmänniskor, men var väldigt lyhörda inför att de inte skulle vara i vägen för kunderna. Jag såg också små knoddar som deltog, och det känns härligt att de från tidig ålder lär sig hitta i vårt varuhus, säger Anette Rödin skämtsamt. 

Hon är glad och stolt över att Ikea på det här sättet är en del av orienteringssportens största arrangemang. 

Kunde ni se någon ökad försäljning i samband med tävlingen?

– Ja, vi såg faktiskt att många passade på att köpa kuddar. De passade kanske på att unna sig det efter några tuffa nätter i tält och husvagn. Och vår restaurang var välbesökt. 

Tävlingen genomfördes på en karta som ritats exklusivt för ändamålet, med lokala karttecken för exempelvis korg för Ikea-påsar. I informationen till de tävlande beskrevs terrängen som ”klassisk Kampradterräng. Övervägande möbler, småplock och kartonger i varierande utgåvor, även en och annan Billy”. De tävlande fick inte använda rulltrappor, inte hoppa över möbler, och inte använda dubbskor. 

Bild 1/4  Varuhuset var öppet som vanligt under tävlingen ”O-Ringen Indoor”. Foto: Peter Holgersson

LÄS MER: Här åker personalen på spa medan ledningsgruppen sköter butiken: ”Det är kutym hos Jysk” 

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev