Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Weekday uppfyller hållbarhetsmål – firar med retrokollektion

Publicerad: 13 februari 2020, 11:01

Jeanskedjan Weekday har årets hållbarhetsmål. Nu är all bomull i sortimentet ekologisk eller återvunnen.


Ämnen i artikeln:

ModeWeekday

Weekdays bomullsmål för 2020 – att 100 procent av bomullen i kedjans sortiment är ekologisk eller återvunnen – är nu uppfyllt.

Hållbarhetschefen Ulrika Jakobsson är nöjd och ser prestationen som ett stort steg mot att allt material tas fram på ett mer ansvarsfullt sätt till år 2030.

–  Organisk bomull odlas utan kemiska behandlingar och kräver mycket mindre energi och vatten än vanlig bomull. Återvunnen bomull är ännu bättre eftersom det använder resurser som redan finns där ute. Nästa steg kommer att vara att öka andelen återvunnen bomull och skala upp nya alternativ till bomull, förklarar hon.

I januari släppte Weekday en kollektion med plagg, inspirerade av det tidiga 2000-talet med låga jeans och tajta toppar.  All bomull i plaggen är 100 procent ekologisk.

– Med den här kollektionen tittar vi tillbaka på det ikoniska utseendet på Britney & Justin klädda i denim från topp till tå, med målet att transportera den energin till något som kan vara relevant idag, säger Alice Shulman, chef för damkläder på Weekday.

Helen Preutz

Reporter

helen.preutz@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

ModeWeekday

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev