Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Svenska strumpbyxor bland världens bästa: ”Roligt erkännande”

Publicerad: 15 februari 2022, 07:19

Linn Frisinger, grundare till Swedish Stockings.

New York Times har hårdtestat svarta strumpbyxor och Swedish Stockings stod pall för det mesta. ”Det känns kul med tanke på att dom verkligen gjort en gedigen undersökning”, säger grundaren Linn Frisinger.

Ämnen i artikeln:

Miljö

Mikael Sydner

mikael.sydner@bonniernews.se


LÄS MER: Nu erövrar hon världen – med hållbara strumpbyxor: ”Ökat med 50 procent i år” 

Swedish Stockings har som affärsidé att göra strumpbyxor mer hållbara. Bolagets produkter tillverkas av nylonspill från annan produktion.

Nu har bolagets svarta strumpbyxor utsetts till de fem bästa i världen av New York Times tidning Wirecutter. Detta i hård konkurrens med världens största strumpbyxmärken.

”Vi tyckte att de var otroligt hållbara. Vår testpanel rapporterade inga maskor eller repor från katt- eller hundklor. Jag kan intyga att de höll även vid kontakt med en tegelvägg och de fick bara en mini-snag när jag drog de längs en dragkedja” skriver tidningen.

Linn Frisinger är glad över utfallet.

– Kvalitet och hållbarhet går hand i hand. En ökad livslängd hos ett slit- och slängplagg betyder även ökad hållbar ur ett miljöperspektiv. Vi jobbar ständigt på att förbättra kvaliteten i våra produkter så detta är ett mycket roligt erkännande, säger hon.

Linn Frisinger finns på Markets lista över 60 talanger som formar morgondagens detaljhandel. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev