måndag30 januari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Sportkedjan steppar upp hållbarhetsarbetet – ratar flygtransporter

Publicerad: 3 februari 2020, 14:35

Stadium väjer bort flygtransporter av varor från Asien. Det är en av insatserna som presenteras i kedjans årliga hållbarhetsrapport.

Ämnen i artikeln:

StadiumSport och fritid

HP

Helen Preutz

helen.preutz@bonniernews.se


– Om vi ska uppnå fortsatt tillväxt och hållbar ekonomisk utveckling behöver vi arbeta med återvunna material och cirkulära processer tillsammans med andra aktörer samt följa upp arbetet på såväl hemma som bortaplan, säger Stadiums vd Karl Eklöf.

Årets hållbarhetsrapport är den sjätte i ordningen och präglas, enligt Stadium själva, av större transparens och tydlighet.

Hållbarhetsarbetet har trappats upp bland annat med bolagets första cirkulära projekt i form av återvinning av förbrukade fotbollströjor för att spinna nya garner.

I rapporten framgår det att Stadium från och med i vår väljer bort flygtransport för varutransporter från asien till förmån för båt- och tågtransport. Vid enstaka flygtransporter kommer kedjan att begära klimatkompensation.

Under året ökade andelen hållbart tillverkade produkter inom de egna varumärkena med 5,5 procent jämfört med föregående år. Samtliga 60 000 egentillverkade fot- och beachvolleybollar är dessutom Fairtrade-märkta.

Andra initiativ som presenteras i rapporten är vattensnål infärgning av kläder, minskad användning av PFAS/högfluorerande ämnen och fabriksinspektioner med fokus på hållbarhet och transparens.

Enligt Karl Eklöf kommer Stadium att fortsätta arbetet med den affärsplan som antogs i fjol och sträcker sig fram till 2030 och har förankrats i de globala målen för hållbar utveckling.

– Under året har alla strategiska möten med externa partners haft en tydlig agenda där en av de viktigaste punkterna varit hållbarhet. Vi jobbar endast med varumärken som kan följa våra krav, och tydligt kan visa hur de gör det, för att våra kunder ska kunna göra trygga och hållbara val, säger han.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev