torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Plantagen vill hjälpa till att rädda klimatet – genom att uppmuntra kunder att panta förpackningar

Publicerad: 5 april 2022, 13:12

Plantagen vill minska förpackningssvinnet genom att ge sina kunder ekonomiska incitament att återvinna dem. Från och med i dag införs pant på alla förpackningar med streckkod.

Ämnen i artikeln:

PlantagenMiljö

HP

Helen Preutz

helen.preutz@bonniernews.se


Budskapet i FN:s klimatrapport som släpptes i går var tydligt: Den globala uppvärmningen kan begränsas till en hanterbar nivå – men det kräver akuta åtgärder.

En av de viktigaste punkterna på klimatagendan är återvinning av plast och annat avfall. Ett företag som vill vara med och dra sitt strå till stacken är trädgårdskedjan Plantagen som nu inför pant på sina förpackningar.

Initiativet görs i samarbete med Bower som tillhandahåller en app som gör det möjligt att panta olika typer av förpackningar.

– Genom att erbjuda pant på våra förpackningar gör vi en insats, och det känns motiverande att vara en del av något större. Det handlar i slutändan om vår gemensamma planet, säger Charlotte Gjone, hållbarhets- och kommunikationschef på Plantagen.

Från och med i dag kan Bowerappen användas för alla Plantagens förpackningar med streckkod i Sverige, Norge och Finland. 

Så funkar det

01.Skanna och sortera dina förpackningar hemma.
02.Gå till din närmaste återvinningsstation.
03.Vid återvinningsstationen måste du bekräfta att du är där och att du har tagit med dina förpackningar. När du har gjort det och kastat dina förpackningar i rätt behållare får du pantvärdet i mobilen.
Källa: Bower

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev