Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Ny galleriasatsning i gamla Åhléns-lokaler

Publicerad: 9 augusti 2021, 08:53

Återbruksgallerian Restore ska öppna i Prismagallerian i centrala Härnösand.

Foto: Härnösands kommun

Eskilstuna blev först i världen att öppna en återbruksgalleria 2015. Sen dess har även Emmaboda presenterat planer på en hållbar handelsplats. Nu är det klart med en tredje återbruksetablering, den här gången i Härnösand.


Ämnen i artikeln:

Åhléns

Planerna för återbruksgallerian Restore i Härnösand presenterades i juni i år. Men då fanns ännu ingen lokal. Nu har kommunen, som ligger bakom gallerian, tecknat ett hyresavtal för Åhléns gamla lokaler i Prismagallerian i centrala Härnösand. Det skriver Tidningen Ångermanland.

Åhléns stängde i Härnösand redan hösten 2017, men nu kommer det alltså att bli nytt liv i lokalerna.

– Man ska som besökare mötas av ett antal olika butiker med teman som återbruk och cirkulär ekonomi. Från nystartade företag till mer kända butiker, säger arbetslivsnämndens ordförande Sverker Ågren (KD), till tidningen.

Gallerian har en yta på 1 152 kvadratmeter och planen är att öppna till julhandeln. Kommunen hyr lokalen och kommer i sin tur hyra ut delar av ytan till butiker och andra verksamheter som vill etablera sig i gallerian.

Projektet är en del av kommunens satsning för att minska arbetslösheten.

– Det här är en satsning att skapa jobb och fler praktikplatser. För varje person som tar ett jobb och slutar gå på bistånd blir det en stor vinst, säger Sverker Ågren.

LÄS MER: Ikeas second hand-satsning växer: ”Ta med oss lärdomar in i alla våra varuhus”

Andreas Dyrberg Skog

Redaktör

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Åhléns

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev