Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Myrornas vd får regeringsuppdrag – ska förstärka arbetet för cirkulär ekonomi

Publicerad: 10 juni 2022, 09:38

Myrornas vd Caroline Andermatt.

Caroline Andermatt, vd för Myrorna, har valts in som ny ledamot i delegationen för cirkulär ekonomi – ett rådgivande organ till regeringen. Tillsammans med bland andra Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood ska hon röja hinder för näringslivets gröna omställning.

Ämnen i artikeln:

MyrornaMiljöSecond hand

Helen Preutz (tjänstledig)

helen.preutz@bonniernews.se


Delegationen för cirkulär ekonomi har sedan 2018 rådgivit regeringen i arbetet med att ställa om alla olika delar i samhället till en cirkulär ekonomi. 

I delegationen ingår sedan tidigare representanter från olika delar av näringslivet, däribland ordförande Åsa Domeij, hållbarhetschef på Axfood.

Nu förstärker regeringen delegationen med fyra nya ledamöter, däribland Myrornas vd, Caroline Andermatt. Tanken är att de nya medlemmarna bakgrunder inom återbruk, forskning, bygg- och avfallsindustrin ska komplettera de befintliga ledamöterna.

– Den cirkulära omställningen är brådskande, vi behöver agera nu. Jag ser fram emot att driva den cirkulära agendan framåt i rum där vi verkligen har chans att påverka. Hållbarhet ska bli den nya standarden, oavsett vilken bransch vi talar om, säger Caroline Andermatt.Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev