Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Kappahl inleder samarbete med uthyrningsplattformen: ”Blir tillgängliga för fler”

Publicerad: 31 maj 2021, 08:18

Från och med i dag går det att hyra kläder från Kappahl genom ett samarbete med uthyrningsplattformen Hyber.


Ämnen i artikeln:

ModeKappahlTjänstefiering

Satsningen inleds med ett sortiment från Kappahls varumärke Newbie. På måndag förmiddag finns nio artiklar till uthyrning via Hybers hemsida.

– Så här långt har vi främst sålt Kappahls varumärken i egen regi. Via Hyber blir våra produkter tillgängliga för fler och plaggen får ett längre liv. Hybers tjänster får mycket goda betyg av sina kunder och den kvalitets stämpeln är avgörande för vårt val av partner, säger Desire Westerberg, vice president business unit kids på Kappahl.

Satsningen ska enligt Kappahl ses som en del i företagets hållbarhetsarbete och ska inspirera kunder till mer hållbara val.

Läs mer: Hit kommer Kappahls barnsatsning: ”Önskat få hit dem länge”

– Genom att addera tjänster som passar den ökande efterfrågan av lösningar som komplement till konsumtion, får varje plagg möjlighet till ökad livslängd. Tjänsten kommer också ge oss viktig återkoppling från föräldrar och barn till fortsatt utveckling av våra produkter, berättar Desire Westerberg.

Planen är att utöka det uthyrningsbar sortimentet med fler artiklar och inom kort ska även plagg från varumärkena Minories och Kaxs adderas.

– Det känns otroligt roligt att en så stor och viktig aktör som Kappahl väljer att samarbeta med oss på Hyber. Vi ser stor potential i Kappahls varumärken och ser fram emot att erbjuda deras starka utbud till våra kunder, säger Douglas Heidergren, vd på Hyber.

Läs mer: Facit – så gick det för Kappahl under pandemiåret: ”Det hade kunnat vara värre”

Andreas Dyrberg Skog

Redaktör

andreas.dyrberg-skog@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

ModeKappahlTjänstefiering

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev