Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Ikeas ikoniska bokhylla återlanseras i mer cirkulär version: ”Ett steg mot framtiden”

Publicerad: 24 maj 2022, 13:28

Ikeas ikoniska bokhylla lanseras i en ny och mer cirkulär version. ”För Billy är det ett steg mot framtiden”, säger Jesper Samuelsson, affärsledare på Inter Ikea Group.

Ämnen i artikeln:

Ikea

JF

Julia Forsberg

julia.forsberg@bonniernews.se


Billy lanserades 1978 och har i över 40 år varit en av bolagets mest sålda produkter. Nu nylanserar Ikea bokhyllan som får ny design och blir mer cirkulär.

– Billy är en av mest populära produkter och den representerar en viktig del i Ikeas historia. Det nya utseendet kommer vara ett stort lyft och att skifta över till pappersfolie möjliggör effektiv användning av material, vilket minskar svinnet i produktionen. För Billy är det ett steg mot framtiden och vi hoppas att den kommer fortsätta vara populär och sprida glädje i folks liv många år framöver, säger Jesper Samuelsson affärsledare på Inter Ikea Group.

Lanseringen av den nya Billy kommer att börja i Asien i juli 2022 och i resten av världen i januari 2024. 

Träfanéren kommer att ersättas av pappersfolie. Den kompletterande serien för hylldörrar, Oxberg, kommer att lanserar med samma uppdateringar. 

Majoriteten av materialen som används för att tillverka Billy kommer att komma från förnybara källor. Spikarna som används för att fösta panelen kommer att ersättas med snäppbeslag, vilket ska göra montering samt demontering enklare och därmed förlänga livslängden.

– Detta är en viktig förändring för Billy som går hand i hand med vår hållbarhetsstrategi att designa produkter cirkulärt redan från början. Att kunna ta isär möbeln gör det lättare att ta med sig den när livet förändras. Genom att göra det möjligt för produkter och material att användas längre och flera gången så möter vi fler kunders behov och tar ett rejält kliv mot att reducera vår påverkan på vår gemensamma planet, säger Jesper Samuelsson. 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev