Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Ikea låter kunderna reservera begagnat online: ”Vår uppgift att göra det enkelt”

Publicerad: 15 november 2021, 11:28

I somras introducerade Ikea Cirkulärbutiken i sina varuhus.

Ikea tar sin second hand-satsning online. ”Med denna lösning kan våra kunder nu ta reda på vad som finns i Cirkulärbutiken och dessutom reservera sina favoriter”, säger Alison Walker på Ikea Sverige.

Ämnen i artikeln:

Ikea

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Sommaren 2020 lanserade Ikea second hand-satsningen Cirklulärbutiken i alla sina varuhus.  Där ges redan använda möbler chansen till ett nytt liv i ett annat hem, 

För att öka tillgängligheten ytterligare görs nu satsningen tillgänglig online. 

– Vi ser det som vår uppgift att göra det enkelt för våra kunder att göra mer hållbara val. Vi har fokus på att utveckla och förbättra våra cirkulära tjänster för att göra dem ännu mer användarvänliga. Att Cirkulärbutiken nu också finns online gör det ännu lättare att förlänga livet på möbler samtidigt som vi kan inspirera fler att leva ett cirkulärt liv, som är bra för både plånbok och planet, säger Alison Walker, product recovery leader, i en kommentar. 

I Cirkulärbutiken online finns visningsexmeplar av varor med skönhetsfel, utgående modeller eller begagnade Ikea-möbler och produkter. 

Kunden kan sedan reservera det som den vill ha för att sedan hämta upp dem och betala i valt varuhus. 

– Våra Cirkulärbutiker är väldigt uppskattade, men vi har lärt oss från våra kunder att många vill ta reda på vad som finns i utbudet innan de besöker oss. Med denna nya online-lösning kan våra kunder nu ta reda på vad som finns i Cirkulärbutiken och dessutom reservera sina favoriter redan innan de kommer dit, säger Alison Walker.

Möjligheten att reservera produkter finns i samtliga av Ikeas svenska varuhus, förutom det i Kållered i Mölndal. När det nya varuhuset öppnat där kommer tjänsten att finnas tillgänglig även där. 

LÄS MER: Ikea utvecklar fyndhörnan – öppnar second hand-butiker i alla varuhus 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev