måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Ikea har hittat rätt nyckel – möbeljättens renodlade second hand-butik gick med vinst

Publicerad: 16 mars 2023, 12:56

Ikeas första renodlade second hand-butik gick med vinst i fjol.

Foto: Pressbild

Ikea har hittat ett vinnande koncept. Förra året gick den renodlade second hand-butiken i Eskilstuna med vinst. Nu förlängs verksamheten samtidigt som lärdomarna från testet förs vidare i organisationen.

Ämnen i artikeln:

ButikDetaljhandeln

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


LÄS OCKSÅ: Exklusiv intervju med Ikeas retailboss: ”Våra traditionella varuhus är mer relevanta än någonsin”

För två år sedan öppnade Ikea sin första renodlade second hand-butik i återbruksgallerian Retuna i Eskilstuna.

Under testperioden har möbeljätten fått många lärdomar om hur man bäst driver en second hand-butik – och förlänger livet på begagnade Ikea produkter.

Samtidigt är verksamheten numera lönsam. Förra årets fördubblades försäljningen vilket i sin tur ledde till att butiken gick med vinst.

– Baserat på lärdomarna under de två första åren tar vi nu nästa steg genom att hålla öppet till och med augusti 2025. Samtidigt tar vi med oss lärdomarna till våra 21 svenska Ikea-varuhus. På så sätt kan vi erbjuda fler av våra kunder i Sverige våra second hand-produkter, säger Reza Shomali, utvecklingschef för Ikea Sverige.

Ikea lyfter fram medarbetarnas kompetens liksom kompetensen hos de partners de jobbat med i projektet som en nyckel till framgången kombinerat med svenskarnas vilja att lämna in sina använda Ikea-möbler i stället för att kasta dem på tippen.

”Sammanfattningsvis är orsakerna till att vi nått lönsamhet en perfekt plats med ett stadigt flöde av begagnade produkter och låga transportkostnader, samarbetet med rätt partners, en stadigt ökad effektivitet, ett bredare utbud av produkter och en förmåga att verkligen möta våra kunders behov”, skriver Ikea i pressmeddelandet.

Som en jämförelse har antalet produkter som rengörs och repareras varje vecka ökat från 300 till 700. Samtidigt har antalet produktkategorier som butiken kan ta hand om ökat.

– Tack vare second hand-testet i Eskilstuna har vi utvecklat vår förmåga att verkligen se värde där man inte alltid sett det, som värde i avfall, eller värdet av att rengöra och reparera begagnade produkter, säger Reza Shomali.

LÄS OCKSÅ: Konsumenternas dom – H&M tappar 100 platser i hållbarhetsindex

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev