fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Här öppnar Ikea sin första renodlade second hand-butik: ”Utmana oss”

Publicerad: 11 september 2020, 09:47

Ikea har öppnat sin första renodlade second hand-butik. Det genom att flytta in i återbruksgallerian Retuna i Eskilstuna.

Ämnen i artikeln:

IkeaHeminredningSecond hand

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


Läs mer: Fler Ikea-varuhus börjar sälja begagnat: ”Ett sätt att visa att möblerna håller länge”

– På Ikea vill vi vara med och leda omställningen till ett mer hållbart och rättvist Sverige. Ska vi nå våra hållbarhetsmål behöver vi utmana oss själva och testa våra idéer i praktiken. Klimatomställningen kan inte lösas i teorin, den måste lösas genom goda exempel i vardagen, säger Jonas Carlehed, hållbarhetschef på Ikea Sverige.

Som ett led i det öppnar möbeljätten nu en second hand-butik. Där kommer kunderna att kunna köpa Ikea-möbler som reparerats för att få nytt liv, till lägre priser.

Att den hamnar just i Eskilstuna är ingen slump. Ikea ser Retuna som ett mycket bra val för den här typen av verksamhet.

– Nu krokar vi arm med lokala aktörer som delar vår syn på hållbarhet för att få lärdomar som kan göra skillnad globalt, säger Jonas Carlehed.

Återbruksgallerian välkomnar Ikea.

– Retuna är en världsunik arena där både små och stora företag är välkomna att utforska nya koncept och skapa hållbara lösningar. Tillsammans blir vi en kraft att räkna med i vårt allra mest prioriterade uppdrag att rädda jorden, säger centrumledare Sofia Bystedt.

Läs mer: Efter en rekordsommar är återbruksgallerian redo att utmana i julhandeln

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev