Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

H&M-bossen är årets Ruter Dam: ”Fantastiskt om jag kan inspirera”

Publicerad: 21 oktober 2020, 07:43

H&M-gruppens vd Helena Helmersson är årets Ruter Dam. ”Hon har efter en riktig mardrömsstart lyckats styra koncernen mot en snabb återhämtning”, säger organisationens vd Marika Lundsten.


Ämnen i artikeln:

ModeH&M

Läs mer: Ruter Dam-chefen: ”De som inte breddar rekryteringen kommer inte att överleva”

Helena Helmersson, som i januari i år utsågs till vd för H&M-gruppen, är årets Ruter Dam.

– Helena Helmersson har redan visat sig vara mer än kvalificerad för rollen som vd efter att hon trots en riktig mardrömsstart lyckats styra H&M-gruppen mot en snabb återhämtning. Hennes ledstjärna och främsta drivkraft är hållbarhet och hon brinner för att leda modeindustrin mot en hållbar framtid. Helena inspireras av att leda i förändring och hennes ledarskap präglas till stor del av hennes mod, hennes tro på sina medarbetare och hennes förmåga att sätta laget framför jaget. Helena Helmersson är en sann kvinnlig förebild och hon var juryns enhälliga val, säger Marika Lundsten i en kommentar.

Utmärkelsen går till den kvinna som har befordrats till den mest inflytelserika chefspositionen inom svenskt näringsliv under det gångna året.

Bland tidigare vinnare finns Apotekets vd Ann Carlsson och Mia Brunell Livfors, vd för Axel Johnson.

– Jag blev verkligen smickrad och glad när jag fick beskedet om att ha blivit utnämnd till Årets Ruter Dam. Det är naturligtvis fantastiskt om jag kan inspirera andra att driva förändring. Min förhoppning är att vi ska få se ett näringsliv med större mångfald framöver. För mig är det alldeles självklart för att kunna attrahera de främsta talangerna och möta våra kunder och deras behov på allra bästa sätt, säger Helena Helmersson själv.

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

ModeH&M

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev