fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Apotekets kampanjsuccé – rekordmånga länsade sina medicinskåp: ”En viktig del av vårt hållbarhetsarbete”

Publicerad: 8 juni 2022, 13:56

Med hjälp av reklam och högre klubbpoäng har Apoteket AB lyckats samla in 40 procent mer överblivna läkemedel under maj jämfört med samma period i fjol.

Ämnen i artikeln:

Apoteket

HP

Helen Preutz

helen.preutz@bonniernews.se


Varje år spolas uppskattningsvis 250 ton oanvända läkemedel ned i toaletten eller slängs i hushållssoporna.

I syfte att öka kännedomen om hur skadligt det är att slänga eller spola ut läkemedel i avloppet har Apoteket under maj i år drivit en kampanj för att fler ska lämna in sina överblivna läkemedel.

Redan vid årsskiftet ökades premien från 250 till 500 klubbpoäng när medlemmarna lämnade in sina oanvända läkemedel. Och under kampanjmånaden maj höjdes den till 1 000 poäng.

– Läkemedelsinsamlingen är en viktig del av vårt hållbarhetsarbete och därför belönar vi lite extra när man lämnar in sina överblivna läkemedel, säger Therese Hansen, hållbarhetsutvecklare på Apoteket.

Kampanjen resulterade i att 34 000 kunder lämnade in sina oanvända läkemedel – en ökning med 40 procent jämfört med i fjol.

Att lämna in läkemedel för säker hantering ger minskad miljöbelastning, avlastar reningsverk och leder slutligen till en mindre påverkan på miljö och människor. Störst miljönytta ger insamling av antibiotika, hormonläkemedel och läkemedel som innehåller diklofenak.

Läkemedel som lämnas till Apoteket tas om hand på ett säkert och spårbart sätt och skickas till särskilda förbränningsanläggningar där alla restprodukter tas omhand.

 

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev