söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Apoteas nya projekt – nu ska nätapoteket läka Östersjön: ”Alla kan bidra”

Publicerad: 3 juni 2021, 06:29

Övergödning av Östersjön leder till algblomning och död. Nu vill nätapoteket Apotea vara med och bidra till ett friskare hav. “Det roliga är att alla kan bidra”, säger Apoteas vd Pär Svärdson.

Ämnen i artikeln:

ApoteaApotek

HP

Helen Preutz

helen.preutz@bonniernews.se


Utsläpp från jordbruk, reningsverk och avlopp, trafik och industri bidrar alla till övergödning av havet där det resulterar i  algblomning, syrebrist och bottendöd.

Genom musselodlingar kan övergödningen minska då musslorna suger åt sig näringen och växer. Musslorna kan dessutom användas som gödsel eller foder.

'Nu satsar nätapoteket Apotea och leveransföretaget Premo tillsammans en miljon kronor på projektet Miljönen, en musselodling som motverkar övergödningen i Östersjön.

Martin Reutgard, forskare och projektledare på Ecopelag som driver musselodlingen välkomnar satsningen.

– Det är ett viktigt stöd. Även om det här är ett försök så visar livscykelanalyser att musselodlingar går plus för miljön.

Apotea öppnar även upp för sina kunder att stötta projektet genom att välja Premo som fraktsätt när man beställer. Då går en slant direkt till projektet.

– Med verktyg som musselodlingar gör vi skillnad för livet i havet och kan bidra till ett renare innanhav, säger Apoteas vd Pär Svärdson.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev