måndag27 mars

Kontakt

Annonsera

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Apoteas nya milstolpe – först i Sverige med att ansluta sig till de globala klimatmålen

Publicerad: 11 juni 2021, 09:21

Apotea är först i Sverige med att ansluta sig till de globala klimatmålen. Detta genom att nätapoteket fått sina egna mål godkända av Science Based Target.

Ämnen i artikeln:

ApoteaApotek

Daniel Norman

daniel.norman@bonniernews.se


– Hållbarhet en viktig del både i Apoteas dagliga arbete och i de mål vi sätter upp för framtiden. Vi är glada och stolta över att Apotea är den första e-handeln i Sverige att få sina klimatmål godkända av Science Based Targets. Det innebär att vår verksamhet har ett vetenskapligt förankrat klimatmål som följer Parisavtalet för att bidra till att minska den globala uppvärmningen, säger hållbarhetschefen Sofia Modig.

Apotea är ett av de 1500 företag globalt som bestämt sig för att sätta klimatmål baserade på forskning genom initiativet Science-Based Targets.

Forskningen betonar att uppvärmningen inte bör överskrida 1,5 grader för att undvika de värsta effekterna av klimatförändringarna, det går i linje med de globala klimatmålet.

En inventering av Apoteas utsläpp är gjord och i går blev e-handlarens egna klimatmål officiellt godkända.

– Det är en milstolpe för Apotea att vi fått våra klimatmål godkända, vi hoppas att detta ska inspirera våra leverantörer och samarbetspartners att göra samma sak. Ju fler som sätter mål och börjar minska sin påverkan, desto bättre för miljön, säger vd Pär Svärdson.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev