Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Apotea satsar på egna el-lastbilar – ska spara 4 000 ton i koldioxidutsläpp på tre år

Publicerad: 11 februari 2022, 12:52

Nätapoteksjätten Apotea tar första steget till helt fossilfria transporter genom att själva ta över transporterna av paket från lagret till paketterminalerna i Stockholm. Transporterna ska ske med el-lastbil.

Ämnen i artikeln:

ApoteaE-handelHälsa och egenvård

Helen Preutz (tjänstledig)

helen.preutz@bonniernews.se


Apotea skickar över en miljon paket till kunder varje månad. Nu tar e-handlaren det första steget mot helt fossilfria leveranser oavsett vilken leveransmetod som kunden valt.

– Det är verkligen kul att vara med om första spadtaget i att elektrifiera de tunga transporterna och att ta det här steget in i framtiden när det gäller utvecklingen av hållbara transporter för e-handeln, säger vd Pär Svärdson.

Enligt företaget är den första delen i transportkedjan den svåraste att elektrifiera då transporten från lagret till postterminalerna kräver stora fordon. 

För att lösa problemet tar Apotea nu själva över transporterna från e-handelslagret i Morgongåva till postterminalerna i Stockholmsområdet. Transporterna kommer att göras med el-lastbilar och ska ske dygnet runt.

– Vårt mål är att våra leveranser ska vara emissionsfria så att folk kan handla hos oss utan att förstöra miljön”, säger Pär Svärdson.

De första fossilfria lastbilarna beräknas börja rulla i april. Den beräknade koldioxidbesparingen väntas bli omkring 4 000 ton på tre år.

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev