Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hållbarhet

Åhléns cirkulära satsning – inleder samarbete med kläduthyrare

Publicerad: 16 juni 2021, 09:58

Sofie Lawett och Caroline Richter på A second love affair samt Sofia Bothelius, strategi- och hållbarhetschef för Åhléns.

Åhléns börjar hyra ut barnkläder. Satsningen görs i samarbete med A second love affair. ”Det är ett steg i rätt riktning”, säger strategi- och hållbarhetschef Sofia Bothelius.


Ämnen i artikeln:

Åhléns

Åhléns gör ytterligare en satsning på cirkulärt mode. I samarbetet med A second love affair börjar kedjan hyra ut utvalda plagg från sina barnkollektioner Minimarket. 

– Vårt samarbete är en fantastisk möjlighet att ge våra Minimarket barnplagg ett längre liv genom uthyrning. Det är ett steg i rätt riktning från ett hållbarhetsperspektiv och vi är glada för att vi på detta sätt även kan bidra och underlätta vardagen för småbarnsföräldrar genom möjligheten att hyra istället för att köpa barnkläder, säger Sofia Bothelius i en kommentar. 

A second love affair hyr ut kläder till barn i åldrarna 0–3 år. 

– Vi är så glada över samarbetet med Åhléns Minimarket. Det ger oss möjligheten att bredda vårt sortiment, så att våra kunder kan välja mellan både fler varumärken och fler klädkategorier, säger Caroline Richter som tillsammans med Sofie Lawett grundat bolaget. 

Daniel Norman

Redaktör

daniel.norman@bonniernews.se

Ämnen i artikeln:

Åhléns

Dela artikeln:

Nyhetsbreven som ger dig bäst koll på detaljhandeln

Välj nyhetsbrev